Activiteiten

14 april 2022: Uitstap Beringen

Wie de naam Beringen opmerkt denkt enerzijds - onwillekeurig misschien - terug aan de glorietijd van voetbalploeg Koninklijke Beringen FC. maar anderzijds ook aan de steelkoolmijn.

Het was vooal het uniek karakter van deze steenkoolmijn en de authenticiteit van haar gebouwencomplex dat ons als fotoclub het meest intrigeerde.

 

De ruim twee uur durende tocht door de taltijke gebouwen was een verrijking. Niet alleen door de kundige uitleg van een welbespraakte gids maar ook de gelegenheid die we kregen om onze hobby op een meest ideale mogelijkheid te verwezenlijken.

 

Sinds oktober 1989 is de mijn gesloten. De vele zalen gaven dan ook de indruk dat de laatse man zopas het licht had uit gedaan en de deur definitief achter zich had gesloten.

 

Veel metaal, hout waar men de leeftijd zo kon aflezen, roest, stof, vele gebroken ruiten, rommel op de vloeren en de vloeren zelf waar een profesionele schoonmaakdienst  met veel water en voldoende stroom een oplossing zou zijn.

Houden zo… Dit was urban fotografie in de zuiverste graad.

 

Uiteraard werd de voormiddag afgesloten op het gezellige terras van het Mijnmuseum met een drankje en een hapje en onder een zalige lentezon.

 

Meer moet dat niet zijn !