Over DOKA

Woord van de voorzitter


DOELSTELLING


Doka Mol stelt zich tot doel om de fotografie te verbeteren in de ruime zin van het woord.
Tevens zorgen wij ook voor een uitwisseling van ervaringen, bespreken we foto's van de leden en geven een positieve benadering van elkaars werk.


WAAROM LID WORDEN VAN EEN FOTOCLUB ?


Fotografie is sinds de opkomst van de digitale camera toegankelijker geworden. Fotografie is trouwens razend populair. Heel wat mensen zijn er mee bezig maar ... het blijft desondanks een individuele gebeuren.


Maar als fotoliefhebber wens je wel goede foto's te maken. Je wil ze zelf verbeteren en je wil wel eens duidelijkheid over een veelvoud aan programma's die er thans voorhanden zijn om foto's te optimaliseren.


Wel in een fotoclub kan men op een ontspannen en gemoedelijke manier ervaringen, ideeën en inspiraties met andere enthousiaste fotoliefhebbers delen. Je bent er samen met diegenen die dezelfde hobby beoefenen. Je leert van het werk van anderen en je eigen fotografie wordt op een leerzame en opbouwende manier besproken.


Soms zijn er uitwisselingen met andere fotoclubs, worden er gastfotografen uitgenodigd die hun eigen werk bespreken en gaan we al eens samen op pad naar interessante en prachtige locaties.


Onze club is gevestigd in Mol, Markt 62 en we houden tweewekelijkse vergaderingen, telkens op een maandag. Het jaarlijkse lidmaatschap bedraagt 40 €. Trouwens iedereen is welkom ongeacht leeftijd of geslacht.Clubwerking


HET VERLOOP VAN DE VERGADERINGEN.


Presentatie en bespreken van eigen werk, foto, digi of beeldreeks.


Dus je getoonde eigen werk wordt op een leerzame en opbouwende manier door de leden besproken.


Zonder opdringerig te zijn verdient ieder gepresenteerd werk de nodige aandacht en respect. We leren van elkaar en kijken waarom een foto geslaagd is of dat hij nog kan verbeterd worden. Het gaat hier dus niet om technische hoogstandjes. Een heel dure camera of een koffer vol met dure lenzen is zelfs niet noodzakelijk.


Wel moet men rekening houden dat in onze club geen fotocursussen worden gegeven. Voor technische en persoonlijke ondersteuning kan men nochtans steeds terecht bij één van de leden.


Los van de tweewekelijkse vergaderingen is er binnen onze club eveneens een zeer enthousiaste werkgroep actief die zich intens heeft toegelegd op het samenstellen van audiovisuele series.


De bedoeling van deze werkgroep is om beeldreeksen van de leden te perfectioneren zodat zij deze tijdens ons jaarlijks salon kunnen presenteren. Dit jaarlijks salon, doorgaans tijdens de maand maart, is trouwens het hoogtepunt van onze club.


Buiten het salon is er enkele malen per jaar een presentatie van werken van de leden in 't Getouw en dit onder de gemeentelijke noemer " Gangmakers ".